Uitslag Vitesse - Fortuna Sittard

Goeiedag!

Tegenwoordig heeft de KNVB de gewoonte om de wedstrijden van Vitesse op late tijdstippen te laten spelen. Tegen de tijd dat de wedstrijd is afgelopen slaapt de sportredactie al.   Helaas is het volgende week niet veel beter. Gelukkig is daar de Primeurman om een gedegen wedstrijdverslag te geven van de clubs die daarvan de dupe zijn. Vorige week was dat FC Twente, deze week Fortuna, en volgende week Cambuur.

Fortuna ging lachend weer terug naar Sittard, terwijl alle Vitessenaren wederom met lege handen achterbleven. Opnieuw werd er niet echt aan klantenbinding gedaan.

De eerste helft verliep enigszins kalm tot de 32e minuut. Na een aanval die hij zelf had opgezet ronde Bialek fraai af, en stond het zowaar 1-0. Toch wist de ploeg niet door te drukken. In de 40e minuut was het alweer 1-1. En ik moet zeggen de 1-1 van Ferati was erg fraai.

De tweede helft was eigenlijk ook niet zo heel erg boeiend. Het was duidelijk dat beide ploegen niet wilde verliezen. Met name bij Vitesse ontbeerde het  duidelijk aan kwaliteit. Het werd daarmee ook pijnlijk duidelijk waarom er zo weinig doelputen gemaakt worden.

Je kon er op wachten dat het winnende doelpunt aan de andere kant zou gaan vallen. Notabene Vita die in de 80e minuut in het spel kwam, wist bij zijn eerste balcontact de 1-2 te maken. Dat was een fijne binnenkomer voor hem, en uiteraard fijn voor Fortuna. Gescoord werd er daarna niet meer.

Zodoende wist Fortuna onder de nieuwe trainer al drie keer achter elkaar te winnen en kunnen ze daar langzaamaan wat meer richting naar boven kijken.

Voor Vitesse en Cocu is er echt nog heel wat werk aan de winkel en als ik het spel zo bekijk vrees ik niet direct beterschap. Volgende week wacht de reis naar Leeuwarden, en we hebben gezien dat PSV daar ook niet met plezier is vertrokken.