Doden bij hernieuwde aanval op Zaporizja, vergelding voor Krim-brug?

Afgelopen nacht zijn door Russische raketaanval op de Oekraïense stad Zaporizja zeker 17 mensen om het leven gekomen. "Als gevolg van een nachtelijke raketaanval op Zaporizja zijn huizen en wegen in een woonwijk van de stad beschadigd", schreef stadssecretaris Anatoly Kurtev op Telegram. Volgens Kurtev werden ten minste vijf particuliere huizen verwoest en ongeveer 40 beschadigd.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyysprak over twaalf doden en 49 gewonden, onder wie zes kinderen die in het ziekenhuis moesten worden behandeld. Dat maakte hij bekend in Kiev. Hij publiceerde foto's van zwaar beschadigde hoogbouw in Zaporizja op Telegram.

Eerder werd bekend dat het dodental van de Russische van afgelopen donderdag is opgelopen tot zeker 17. Dat meldt de Oekraïense staatshulpdienst.

Zaporizja ligt in het door Oekraïne gecontroleerde deel van een regio die illegaal is geannexeerd door de Russische president Vladimir Poetin, samen met drie andere Oekraïense regio's. De stad is de afgelopen weken herhaaldelijk aangevallen. Het bevindt zich in de gelijknamige regio, waar ook de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja staat.