Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 41

Een flinke lijst met releases, deze week. Er is bijna voor iedereen wel wat wils, als je tenminste geïnteresseerd bent in films. 

The Woman King

The Woman King vertelt het bijzondere verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en die bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid. In The Woman King, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgen we de emotionele reis van generaal Nanisca (Oscar®-winnaar Viola Davis). Zij stoomt een volgende generatie krijgsters klaar voor de strijd tegen een vijand die hun levens dreigt te verwoesten. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten…

Good Luck To You, Leo Grande

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

Competencia Oficial

In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit en stelt hiervoor een all-star team samen. Hij huurt de beroemde filmmaker Lola Cuevas in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Daarbij worden er twee grote acteurs met nog grotere ego’s geregeld: Hollywood hartenbreker Félix Rivero en de grensverleggende theateracteur Iván Torres. Beiden zijn legendarisch, maar bepaald niet de beste vrienden. Lola stelt ze ter voorbereiding op de draaidagen in een reeks steeds excentriekere uitdagingen op de proef. Hierbij worden Felix en Iván met zowel elkaar als hun eigen prestaties geconfronteerd en is het maar de vraag of er nog iemand overblijft als de camera’s straks echt beginnen te draaien.

Halloween Ends

Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills, dat vorig jaar uitkwam, woont Laurie bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren lang heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed, maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham (Rohan Campbell; The Hardy Boys, Virgin River), verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Zee van Tijd

Hoe sterk is liefde nog als alles wegvalt? Wanneer hun ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt, probeert een jong koppel wanhopig overeind te blijven. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer.

Totem

De elfjarige Ama uit Rotterdam beleeft een spannend en magisch avontuur wanneer ze probeert te ontsnappen aan de politie die haar met haar familie wil terugbrengen naar Senegal, het land waar ze vandaan komen. Op haar zwerftocht krijgt ze gezelschap van een gigantisch stekelvarken die ze Totem noemt en haar beschermer en gids wordt.

The Drover's Wife

Het leven van een eenzame plattelandsvrouw wordt ineens moeilijk als haar man het thuisfront voor een paar maanden moet verlaten. Diep in het unieke, maar angstaanjagende natuurgebied van Australië staat de zwangere Molly Johnson er plotseling helemaal alleen voor. Naast de zorg voor haar vier kinderen heeft ze ook nog hun stuk land; de trots waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Dit land moet ze blijven beschermen tegen onbekenden, overstromingen en gevaarlijke beesten. Zal ze zich staande houden in deze moeilijke omstandigheden?

El houb

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer,binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

Nelly Rapp

Nelly en haar hond London brengen de herfstvakantie door in het grote, oude huis van haar oom Hannibal. Al snel merkt Nelly dat haar oom geen rustig leventje leidt. Hij lid is van een geheim genootschap dat monsters opspoort, er blijkt zelfs een vampier in de kelder te wonen! De stoere en eigenzinnige Nelly is niet bang voor monsters. Sterker nog, in plaats van gillend naar huis te rennen, wil Nelly juist niets liever dan ook monsteragent worden. Maar er is één probleem: Hannibal vindt Nelly nog veel te jong voor dit macabere beroep. Lukt het haar om Hannibal te overtuigen dat ze dapper genoeg is voor deze taak? Een griezelige en grappige bioscoopfilm om met het hele gezin van te genieten.

De Grote Speurtocht naar Kapitein Opa

Een spannend animatie-avontuur voor het hele gezin! Anderson & Nielson hebben een goed leven in de tunnel: ze vullen hun dagen met liedjes zingen, jam eten en elkaar plagen. Op een dag krijgen ze bezoek van een conducteur. Ze is heel streng en ze wil dat ze direct vertrekken. Anderson & Nielson bedenken een plan: De opa van Nielson, de legendarische Kapitein Opa kan hen vast redden! Anderson & Nielson beginnen aan een wild avontuur om Kapitein Opa te vinden en hun thuis in de tunnel te redden. Hun grote speurtocht brengt de vrienden naar de meest bizarre plekken, zoals de Noordpool, het tropische zuiden en zelfs hemelse hoogten! Waar ze ook reizen, ze komen telkens in de problemen: of het nu gaat om hongerige ijsberen, agressieve engeltjes of andere uitdagingen. Maar dan blijkt dat hulp dichterbij is dan ze beseffen. Het leeft in de tunnel, heeft honderd koppen en meer dan veertien poten...

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok

Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Big Trip 2: Een Beregoed Avontuur

Deze herfstvakantie nemen Patrick de grote bruine beer, Oscar de haas, ooievaar Karl en Panda je mee op een belangrijke opdracht om een Grizzly-baby thuis te brengen. Twee jaloerse aasgieren doen er alles aan om de trip te dwarsbomen, maar die kennen de beste pakketbezorgers van de wereld duidelijk nog niet!