Champions League: City, Real, Bayern en Brugge op 9 punten

De derde speelronde in de groepsfase van de Champions League zit er ook alweer op, nadat woensdagavond de tweede helft van de ronde af werd gewerkt. Tijd om te kijken naar de stand van zaken in de diverse groepen, vijf van de acht hebben een koploper met drie zeges.

In groep A had Ajax niet de allerbeste dag ooit: in de Arena was Napoli met 1-6 een tikkeltje te sterk. De Italianen gaan aan de leiding met negen punten, drie meer dan Liverpool, dat in eigen huis een 2-0 zege bij kon schrijven op de Rangers. De Schotten staan daardoor puntloos onder Ajax, dat er drie heeft.

Club Brugge blijft bijzonder lekker bezig in groep B, waar het met 2-0 won van Atletico Madrid. Brugge gaat aan kop met negen punten, voor Porto, dat met 2-0 van Bayer Leverkusen won. Porto, Leverkusen en Atletico hebben allemaal drie punten, dus voor Brugge ziet het er bijzonder goed uit.

In groep C kon Bayern München drie vrij simpele punten noteren: Viktoria Plzen werd met 5-0 over de knie gelegd. Inter Milan won dankzij een goal van Hakan Calhanoglu met 1-0 van FC Barcelona en staat met zes punten op de tweede plek, voor Barcelona (3) en het puntloze Plzen.

Sporting CP begon in groep D erg lekker, maar kreeg een forse eerste tegenslag te verwerken: in Frankrijk was Olympique Marseille met 4-1 te sterk, nadat Sporting in minuut één nog op voorsprong kwam. Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur speelden doelpuntloos gelijk, Sporting gaat met zes punten aan de leiding, voor Tottenham, Eintracht (beiden 4) en Marseille (3).

Red Bull Salzburg is wellicht niet de grote favoriet in groep E, maar de Oostenrijkers gaan wel aan de leiding: na de 1-0 zege op Dinamo Zagreb staan er vijf punten op de teller. Chelsea won met 3-0 van AC Milan en staat met vier punten op plek twee, voor de Milanezen (4) en Dinamo Zagreb (3).

Real Madrid is de grote ploeg in groep F en dat maken de Spanjaarden vooralsnog prima waar. Met Shakhtar Donetsk hadden ze het weliswaar niet makkelijk, Real klopte de Oekraïners wel met 2-1. RB Leipzig won ondertussen met 3-1 van Celtic en staat met drie punten op plek drie, voor Celtic (1) en achter Shakhtar (4) en Real (9).

Groep G is het domein van Manchester City, zo bleek ook woensdagavond. FC Kopenhagen had weinig in te brengen en ging met 5-0 onderuit, terwijl Borussia Dortmund met 1-4 won in en van Sevilla. City gaat met negen uit drie aan de leiding, Dortmund heeft zes punten en Sevilla en Kopenhagen staan op één.

Tot slot de strijd in groep H, waar koplopers Benfica en Paris Saint-Germain de punten deelden: 1-1 in Lissabon. Juventus won met 3-1 van Maccabi Haifa, dat nog altijd puntloos is. Juventus heeft er drie, Paris Saint-Germain en Benfica staan bovenaan met zeven punten.

Alle uitslagen, standen en programma's zijn hier te vinden.