Napoli vernedert Ajax in Champions League

Ajax is in de Champions League compleet weggespeeld door Napoli. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Italianen met maar 1-6 van de Amsterdammers.

Ajax begon nog redelijk aan de wedstrijd tegen Napoli. In de tiende minuut van de wedstrijd tegen de Italianen kwam Ajax op voorsprong via Mohammed Kudus, die aan schot van Kenneth Taylor aanraakte. Daarna was het vooral tegenhouden voor de Amsterdammers en bij rust keek Ajax al tegen een 1-3 achterstand aan. Eerst zorgde Giacomo Raspadori voor de 1-1, waarna ook Giovanni Di Lorenzo en Piotr Zielinski wisten te scoren.

In de tweede helft ging Napoli vrolijk verder door Ajax helemaal weg te spelen en direct na rust lag de 1-4 al binnen. Khvicha Kvaratskhelia zorgde later voor de 1-5 en Giovanni Simeone maakte de 1-6, op dat moment stond Ajax met tien man op het veld na twee keer geel voor Dusan Tadic.

Nooit eerder kreeg Ajax in Europees verband zo veel goals tegen.