Gameplay van remake Dead Space

Electronic Arts heeft vandaag de allereerste gameplay-trailer van Dead Space onthuld. De remake van de sci-fi survival-horror klassieker is volledig van de grond af opgebouwd in de Frostbite Engine voor de nieuwste generatie consoles en pc, terwijl deze trouw blijft aan de visie van de originele game

Dead Space plaatst spelers in de schoenen van Isaac Clarke, een doorsnee-technicus op een routinemissie om een enorm ruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Echter, aan boord van de Ishimura wacht een levende nachtmerrie. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd door een buitenaardse plaag, en Isaacs partner Nicole is ergens aan boord verdwaald. Alleen en gevangen, met alleen zijn gereedschap en zijn vaardigheden, moet Isaac vechten om te overleven. Dit doet hij niet alleen tegen angstaanjagende monsters genaamd Necromorphs, maar ook tegen zijn eigen afbrokkelende geestelijke gezondheid.

Dead Space is vanaf 27 januari 2023 verkrijgbaar en nu al te reserveren voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (EA App, Steam en Epic Games Store).