Company of Heroes 3 uitgesteld tot februari 2023

Real-time strategygame Company of Heroes 3 is met enkele maanden uitgesteld, tot februari 2023. De oorspronkelijke releasedatum was 17 november van dit jaar, maar ontwikkelaar Relic heeft aangegeven nog iets meer te moeten poetsen en polijsten om de game op het gewenste niveau te krijgen.

Uitgever Sega meldt dat de nieuwe titel uit de populaire RTS-franchise nog niet "voldeed aan de gewenste standaard" van zowel spelers als van henzelf. Relic is voortdurend in gesprek met de hechte achterban van Company of Heroes om feedback en feature requests te behandelen. Momenteel wordt er onder andere nog gefocust op het verbeteren van de nieuwe, interactieve map, de grafische details tijdens gevechten en de dialogen in de game.

Company of Heroes 3 verschijnt ruim acht jaar nadat het tweede deel uitkwam, dat een stuk minder goed ontvangen werd dan het origineel uit 2006, maar er is altijd een harde kern aan fans overgebleven. In dit deel verhuizen we qua strijdtoneel naar voornamelijk Italië en Noord-Afrika. Uiteraard zijn er genoeg nieuwe features aanwezig zoals de inmiddels welbekende 'tactical pause', is er een verbeterd 'destruction'-systeem om in nog meer detail vastgoed en infrastructuur naar de gallemiezen te zien gaan en is er een 'dynamisch verhaal' aanwezig waarbij keuzes die de speler maakt met verschillende commandanten de uitkomst kan beïnvloeden.