Overwatch 2 is er klaar voor

Overwatch 2 komt op 4 oktober uit als een gratis te spelen ervaring met 35 helden, 22 wereldkaarten en 6 spelmodi. Dus is er een launchtrailer en wat meer informatie over de launch voor spelers die er dan aan gaan beginnen en bang zijn het onderspit te delven tegen de meer ervaren bèta-spelers.

Nieuwe spelers beginnen met toegang tot een beperkte aantal spelmodi, heroes en enkele andere beperkingen om ze geleidelijker aan het spel te laten wennen. De eerste fase ontgrendelt snel alle spelmodi en de mogelijkheid om in-game te chatten, en de tweede fase ontgrendelt alle originele Overwatch-helden in zo'n ongeveer 100 matches. Zo krijgen ze op een laagdrempelige manier te leren over verschillende modi, regels en andere aspecten van het spel op hoger niveau.

Blizzard erkent dat free-to-play nieuwe uitdagingen introduceert. Vooral storend gedrag en gameplay willen ze ontmoedigen om het spelen leuk te houden voor iedereen. Daarom hebben ze een initiatief bedacht dat ze Defense Matrix noemen. Denk aan 2-way-authentication door middel van een sms-bericht, zodat je account minder snel gehackt kan worden, maar ook systemen die met machine learning checken of mensen hun boekje te buiten gaan. Je kunt ook voice chat laten vertalen naar text en opsturen naar support van de game, mocht er iemand veel te veel schelden of je op andere manieren lastig vallen. Er is ook een aanbevelingsysteem waarbij je spelers kunt aanbevelen, waar waarschijnlijk ook weer rewards aan hangen.

Overwatch 2 komt uit voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc.