BMX'ster Smulders weer veruit de beste in World Cup Colombia

Ook dit weekeinde is de World Cup BMX actief in het Colombiaanse Bogota. Daar werden vorige week al twee wedstrijden afgewerkt, ook nu staat er op zaterdag en zondag een wedstrijd op het programma, dit keer als afsluiter van het seizoen. Voor Nederland ging het zaterdag in elk geval prima, bij de vrouwen dan.

Mannen
Geen topdag voor de Nederlanders: Niek Kimmann ging niet van start, Jay Schippers en Dave van der Burg sneuvelden in de kwartfinales en Justin Kimmann en Mitchel Schotman lagen er een ronde eerder al uit. Joris Daudet was in de finale de sterkste: de Fransman had er even op moeten wachten, maar de winst was binnen. De Brit Kye White werd tweede, voor de Ecuadoriaan Alfredo Campo.

Vrouwen
Laura Smulders startte sterk en was met afstand de beste, de 27e World Cup-zege kwam geen moment in gevaar voor de Nederlandse grootheid. De Amerikaanse Alise Willoughby was de beste van de rest, voor de Zwitserse Zoë Claessens. Dubbel olympisch kampioene Mariana Pajon werd in eigen land vierde, Merel Smulders eindigde als vijfde en Manon Veenstra ging er in de halve finales uit.

Mannen onder 23
Leo Garoyan pakte snel de leiding en de Franse wereldkampioen liet er geen gras over groeien: hij was de beste en pakte de winst, voor de Japanner Asuma Nakai en landgenoot Tatyan Lui Hin Tsan. De Nederlander Ynze Oegema finishte keurig als vijfde, Brian van Eeuwijk en Boris Brekelmans gingen er in de achtste finales uit.

Vrouwen onder 23
Ook dit keer geen Nederlandse deelname, maar wel weer een overtuigende Letse zege: Veronika Sturiska was met afstand de beste. De Nieuw-Zeelandse Leila Walker pakte de tweede plek, voor de Amerikaanse McKenzie Gayheart.

Finales vanaf 1:12 uur