Uitslag Ajax - Go Ahead Eagles

Na PSV heeft ook Ajax punten verspeeld. In de Johan Cruijff Arena kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, waardoor AZ de nieuwe koploper is in de eredivisie.

Ajax speelde in de Johan Cruijff Arena zeer matig tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers wisten weinig te creëren, al kwam het vlak voor rust wel op voorsprong via Davy Klaassen. In de tweede helft bleef de ploeg van Alfred Schreuder slecht spelen en een kwartier voor tijd zorgde Willum Willumsson met een van de weinige uitvallen voor de gelijkmaker. Ook vorig jaar wist Ajax niet te winnen van Go Ahead Eagles.

Door het nieuwe puntenverlies van Ajax is AZ de nieuwe koploper in de eredivisie. De Alkmaarders wisten eerder op de avond te winnen van FC Groningen.