FOK! Wat een weer!: nieuwe maand, nieuw weer!

herfstbanner

Goeiedag!  

Een nieuwe maand, en het weer doet daar aan mee. Na een op veel plekken uitermate natte maand gaan de hemelsluizen voor een groot deel weer even op slot de komende dagen. Alleen op woensdag kan er wat regen vallen, maar de rest van de week is het overwegend droog. 

Dat was vandaag zeker nog niet het geval. Een koufront passeerde afgelopen nacht met daarna nog een buienstoring. Het koufront leverde zelfs even korte tijd stormkracht op in Vlissingen en een stormachtige wind langs de rest van de kust. Ook viel er flink wat regen. Op grote schaal viel er zo'n 10 tot 20 mm regen. Alleen in het zuiden was het wat minder. 

Daarna kwamen de buien en die brachten naast regen ook onweer en hagel. Dit keer bleef de westkust helaas grotendeels gespaard. In het binnenland, en dan met name in het noorden viel er nog eens zo'n 10 tot 20 en zelfs 30 mm bij. Verder stond er ook een vervelende westelijke wind. 

De komende uren kan er ook in het westen nog een bui binnendrijven. Later is die kans in het oosten weer wat groter. Uiteindelijk klaart het dan wel weer op en gaat het droge weer overheersen. De wind neemt ook langzaam wat af. 

Morgen zijn er perioden met zon. Een nieuwe storing trekt ten zuiden van ons land langs en de neerslag daarvan bereikt hooguit het uiterste zuiden/zuidwesten. In de rest van het land blijft het verder wel droog. Wel komt de bewolking wat noordelijker uit tot ongeveer het midden van het land. In het noorden blijft de zon regelmatig van de partij. 

De temperaturen liggen rond de 17 graden en de zuidwestelijke wind zwakt verder af naar matig. 

In de nacht naar maandag is er in de zuidelijke helft een grote kans op dichte mist.

Tot ziens maar weer!  

Mooie luchten (Foto: Primeurman)
Elke dag is een cadeautje in de lucht. Foto nam de Primeurman nabij de golfbaan van Spaarnwoude. (Foto: Primeurman.)