EA en Koei Tecmo onthullen hunter-game Wild Hearts

Vandaag hebben Electronic Arts en Koei Tecmo de game Wild Hearts officieel onthuld. Het spel is een nieuw soort jachtspel met unieke crafting-mechanismen, dat op 17 februari 2023 wordt uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Origin, Steam en de Epic Game Store.

Wild Hearts speelt zich af in Azuma, een fantasy-landschap dat is geïnspireerd op het feodale Japan en dat nu wordt geteisterd door de ooit vreedzame Kemono, die hun omgeving veranderen ten koste van het leven van de burgers. De Kemono variëren van door planten bezielde eekhoorns tot het enorme wilde Kingtusk-zwijn. Na een vreselijke strijd met de winterwolf Deathstalker worden spelers de drager van een levensverlengende technologie. Daarbij worden ze gedwongen om het evenwicht in de regio te herstellen.

Spelers reizen door Azuma als eenzame wolf of vormen ze roedels met maximaal twee vrienden dankzij de coöp- en crossplay-features van het spel op alle platformen. Spelers kunnen hun gevechtsplannen uitbreiden en speciale missies aannemen, terwijl ze in roedels jagen, zich aansluiten bij andere jagers in de wereld of het alleen tegen Kemono opnemen. De game bevat voice-overs in het Engels, Japans, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

"Wild Hearts laat spelers los in een levendige fantasy-wereld, die zowel ongetemd als prachtig is", aldus Yosuke Hayashi, Executive Vice President van Koei Tecmo Games. "Met Wild Hearts wilden we niet alleen de evolutie, invloed en dreiging van Kemono laten zien. We wilden ook iets creëren waarbij crafting de kern van de spelervaring vormde, door opnieuw aan te geven wat er allemaal mogelijk is in een monsterjachtspel. We hebben veel zorg besteed aan de afstemming van onze Karakuri. Spelers kunnen deze krachtige mechanismen gebruiken om tegen gigantische beesten te vechten en de wereld te ontdekken."

Wild Hearts wordt op 17 februari 2023 uitgebracht en is verkrijgbaar in de (digitale) winkel voor PlayStation 5, de Xbox Series X|S voor €79.99 en pc via Origin, Steam en de Epic Game Store voor €69,99.