'Tribunaal-advocaat' verdwijnt met 1 miljoen euro donaties coronabeleid-critici

Reiner Fuellmich, de Duitse advocaat die met veel bombarie het 'Neurenberg-tribunaal 2.0' wilde starten tegen onder meer virologen, overheden en het WHO, is verdwenen. Met hem is ook de 1,4 miljoen euro aan donaties voor het proces zoek. Dat schrijft de Berliner Zeitung. De Duitse advocaat heeft ook fans in Nederland, waaronder Viruswaarheid-voorman Willem Engel en Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. 

Het Duitse Openbaar Ministerie ziet geen mogelijkheden het geld van de donateurs terug te vorderen.

Het voormalige Duitse 'Corona-Verzet' heeft zijn tweede schandaal: eerst belandde de oprichter van de 'lateraal denken'-beweging, Michael Ballweg, in hechtenis op beschuldiging van fraude. Nu lijkt de advocaat Rainer Fuellmich niet zuiver op de graat te zijn. Hij had na de 'Corona-fraude' een 'miljard dollar rechtszaak' aangekondigd voor gigantische schade en daarvoor geld ingezameld. Nu voelen klanten zich verraden, en de voormalige partners van Fuellmich beschuldigen hem van liegen. Het dispuut geeft ook inzicht in hoe met donaties werd gegoocheld.

In 2020 was Reiner Fuellmich een icoon geworden voor al diegenen die zichzelf publiekelijk als ‘covidioten’ zagen en alle maatregelen tegen het virus overbodig vonden. Hij gaf deze mensen hoop om de beperkingen te beëindigen. Hij presenteerde zich als een internationaal ervaren advocaat die al eerder was ingehuurd om Deutsche Bank en Volkswagen aan te klagen. 

Nu zou hij de grootste rechtszaak in de geschiedenis aangaan om regeringen te dwingen om te stoppen met de lockdowns. De viroloog Christian Drosten en RKI-baas Lothar Wieler zouden als eerste worden aangeklaagd. De reden: Drosten ontwikkelde de eerste PCR-test om infecties vast te stellen en Wieler deed mee aan de 'fraude'. Samen met de WHO zouden zij de drijvende krachten zijn achter de coronamaatregelen - en dus persoonlijk verantwoordelijk voor de schade.

Ondernemers, kappers of restauranthouders die tijdens de lockdown schade hebben geleden, konden een rechtszaak aanspannen bij Fuellmich. Hij eiste 928 euro inclusief btw als voorschot en beloofde de mede-eisers een deel van de latere gigantische schadevergoeding. Een 'class action', d.w.z. een class action-rechtszaak in de VS, zou uiteindelijk heel veel geld moeten opleveren. Vergelijkbare zaken waarbij duizenden of zelfs miljoenen benadeelde partijen betrokken zijn, worden samengevoegd in plaats van voor hen allemaal afzonderlijke procedures te gaan voeren.

Veel coronacritici en complotdenkers hadden hun hoop gevestigd Fuellmich. Hij zou hun gelijk over het 'coronaschandaal' voor de rechtbank gaan bewijzen met een grote groepsvordering tegen de Wereldgezondheidsorganisatie en het World Economic Forum. “Het Neurenberg 2-proces komt eraan!”, juichten ze. Maar van wat Fuellmich zegt bleek weinig te kloppen. 

In de complotgroepen werd de aangekondigde rechtzaak het Neurenberg 2-proces genoemd, vernoemd naar het Oorlogstribunaal dat verschillende nazileiders berechtte na de Tweede Wereldoorlog. 

Er verschenen posts op sociale media waarin wordt gezegd dat Fuellmich de zaak voor de Supreme Court in Canada heeft gebracht. Maar dat bleek niet waar. En ook het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft een dergelijke zaak niet op de agenda staan. In een interview met Viruswaarheid zegt Fuellmich nog dat hij veel verwacht van een rechtszaak die zijn 'vrienden van Children’s Health Defense' hebben aangespannen in New York tegen het sluiten van scholen en doen van PCR-testen bij kinderen. Maar ook die zaak haalde niets uit, omdat de rechter oordeelde dat de PCR-test 'de meest betrouwbare test is op dit moment', waarbij er 'vrijwel geen risico is op serieuze bijwerkingen'.

Toch bleef Fuelmilch volhouden dat hij net als bij het Neurenberg-tribunaal de instanties en overheden zal aanklagen vanwege deze 'misdaad tegen de menselijkheid'. Bij een misdaad tegen de menselijkheid moet het volgens artikel 7 van het Verdrag van Rome echter gaan om een 'systematische aanval gericht tegen een burgerbevolking', waarbij het gaat om bijvoorbeeld moord, uitroeiing, slavernij, deportatie, marteling of andere inhumane handelingen die 'groot lijden of ernstig letsel veroorzaken'. En dat is hier niet het geval.

Duitse complotdenkers hebben inmiddels ook door dat Fuellmich veel belooft en daardoor flink wat geld heeft ingezameld, maar dat zijn rechtszaak tot nu toe 'weinig vlees om de botten heeft'. “Velen hebben Fuellmich veel geld gegeven voor zijn aanklacht”, schrijft een deelnemer in een van de Duitse complotkanalen op Telegram. “Het gaat gezamenlijk om een heel groot bedrag. Dat is nu weg!”