Greenpeace en Extinction Rebbelion kondigen klimaatactie op Schiphol aan

Greenpeace en Extinction Rebellion hebben de handen ineengeslagen en kondigen een grote klimaatactie op 5 november aan tegen de 'grote vervuiler Schiphol'. In de nieuwsbrief die vandaag verstuurd werd (maak je geen zorgen, ik ben geen klimaatwappie, ik ben slechts geabonneerd om snel op de hoogte te zijn van acties, zodat ik jullie kan informeren ) schrijft Greenpeace het volgende:

"Schiphol, de grootste CO2-uitstoter van Nederland, is niet verplicht haar gigantische uitstoot te verminderen, terwijl andere bedrijven wel allerlei veranderingen doorvoeren. De luchthaven is hét voorbeeld van klimaatonrechtvaardigheid. Een klein groepje mensen plukt de vruchten van leuke vliegreisjes, maar de klimaatschade die het oplevert raakt ons allemaal. Binnenkort gaan we in gesprek met Schiphol Group om te vragen of ze nu eindelijk de noodzakelijke stappen gaan zetten. De vervuiling moet stoppen. En er zijn simpele oplossingen voor minder vluchten."

Greenpeace vervolgt met: "Als Schiphol niet luistert? Dan gaan we over tot actie. Hoe en waar kan ik je nu nog niet vertellen. Maar wèl wanneer: op zaterdag 5 november komen we in actie tegen grote vervuiler Schiphol — en jij bent nodig. Samen doen we wat de overheid nalaat: zorgen dat Schiphol stopt met vervuilen! Extinction Rebellion en Greenpeace slaan de handen ineen. Aan de vooravond van de volgende VN-klimaattop staan we massaal op voor verandering in de luchtvaart. Iedereen is welkom, en iedereen is nodig, want de klimaatcrisis is nu."