FOK! Wat een weer: Een stralende najaarsdag, maar koude nacht

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen! Ook deze nacht was koud, met een negatieve grondtemperatuur in Groningen (-0.9 graden) en Twente (-0.5 graden). Echter bleef  het in Vlissingen rellatief warm met 9.0 graden.

Deze ochtend begint met zon, maar aan het eind van de ochtend en begin middag trekt er vanuit het westen bewolking over ons land.

Vrijdagmiddag en avond trekt er een gebied met regen over ons land. Ook zaterdag staat er regen in de kaarten, waarbij de meeste neerslag in het westen en noorden lijkt te vallen.

De vooruitzichten voor volgende week zijn wisselvalliger. Een lagedrukgebied boven Groenland koerst dan mogelijk richting west Europa. Voor details is dit scenario nog ver weg, maar wel iets om te blijven volgen.

Het weer in de rest van de wereld
In Scandinavië was er opnieuw nachtvorst. De laagste temperatuur werd gemeten in Finland, waar het kwik daalde tot 7 graden onder nul. Ook in de Alpen was het erg koud afgelopen nacht, hier daalde de temperatuur tot net onder de -10.

De orkaan Fiona is nu een categorie 3 orkaan en trekt in de richting van de Bermuda eilanden. Waarschijnlijk zal deze de eilanden aan de westkant passeren.

De winter loopt ten einde op het zuidelijk halfrond, maar op het Russische poolstation Vostok gaf de thermometer gister nog gewoon -71 aan. Bitterkoud dus! Overigens is de winter in Siberië begonnen. De nachten komen hier ruim onder nul en er ligt al een aanzienlijk sneeuwdek.

Een indrukwekkende skyline in Krabi, Thailand (Foto: vriend qltel)
Een indrukwekkende skyline in Krabi, Thailand (Foto: vriend qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!