FOK! Wat een weer: nogal wisselvallig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

De wind blijft uit het noorden waaien wat de buien dus blijft voeden. Wel gaat het minder hard waaien, vooral in het binnenland is dat goed te merken. Aan de kust staat eerst nog een windkracht 5, maar ook daar neemt de wind in de loop van de dag sterk af. Ook overdag zijn dinsdag nog buien mogelijk. De temperatuur ligt tussen de 14 en 17 graden.

Woensdag gaat in het oosten mistig van start. Hier zakt de temperatuur op een enkele plek zelfs tot onder de 5 graden. Overdag is het een rustige dag, waarbij de temperatuur oploopt naar een graad of 17. Er staat nauwelijks wind en het blijft droog. Ook donderdag en vrijdag laat rustig weer zien, waarbij de temperatuur nog iets verder oploopt richting de 20 graden. Kortom prima weer om te wandelen op het strand of door het bos. Buiten zitten is dan ook zeker geen straf.

In het weekend lijkt de temperatuur weer naar het noordwesten te draaien, waardoor het dan helaas weer wat wisselvalliger gaat worden.

Orkaan Fiona
Orkaan Fiona houdt ondertussen nog huis in Puerto Rico en Hispaniola. Vooral Puerto Rico is zwaar getroffen. Rivieren zijn overstroomd en door de vele neerslag zijn landverschuivingen ontstaan. Daken zijn van huizen gerukt en op het gehele eiland viel de stroom uit. De orkaan Nanmadol heeft in Japan, op het moment van schrijven, aan twee mensen het leven gekost, maar dit kan zeker nog verder oplopen. Maar liefst 9 miljoen mensen moesten evacueren.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!