Uitslagen eredivisie zondag

PSV is de grote winnaar van het weekend geworden. De Eindhovenaren wonnen de topper met 4-3 van Feyenoord en doordat Ajax verloor van AZ is het de nieuwe koploper in de eredivisie.

PSV - Feyenoord 4-3
PSV begon niet goed tegen Feyenoord en keek na drie minuten al tegen een achterstand aan na gestuntel in de verdediging die werd afgestraft door Oussama Idrissi. Ondanks het matige begin draaide PSV de wedstrijd binnen twintig minuten om. Eerst scoorde Jarrad Branthwaite uit een corner en daarna zorgde Cody Gakpo voor de 2-1. Toch was het bij rust weer gelijk na nieuw gestuntel in de verdediging, waarna Danilo profiteerde.

Na rust zette Guus Til PSV weer op voorsprong en was lang de betere in de tweede helft, maar kon dat niet doordrukken in de score. Na de nodige wissels bij Feyenoord ging het wat beter en kwam het op gelijke hoogte via een afstandsschot van Orkun Kökçü. Toch bleven de drie punten in Eindhoven nadat Armando Obispo de winnende binnen kopte vanuit een corner.

sc Heerenveen - FC Twente 2-1
Heerenveen begon niet goed aan het thuisduel tegen FC Twente. Na twee minuten opende Twente-aanvaller Virgil Misidjan de score en twintig minuten later was Ricky van Wolfswinkel dicht bij de 0-2, maar zijn inzet raakte de lat. Daarna herstelde Heerenveen zich wat al kwam het tegen de verhoudingen op 1-1 via Milan van Ewijk en zou zelfs met 2-1 de rust ingaan nadat Pawel Bochniewicz vanuit een corner raak kopte.

In de tweede helft bleef het 2-1, maar dat was vooral te danken aan de keepers van de beide ploegen. Andries Noppert redde meermaals knap op inzetten van de aanvallers van Twente, terwijl Lars Unnerstall ook een aantal knappe reddingen had en stopte daarbij ook nog een strafschop.

AZ - Ajax 2-1
Ajax speelde niet goed in Alkmaar, al kwam het nog wel op voorsprong na een doelpunt van Mohammed Kudus. Maar in het restant van de eerste helft kwamen de Amsterdammers totaal niet aan voetballen toe en was AZ duidelijk de betere en zou de rust ingaan met een 2-1 voorsprong. Eerst scoorde Mees de Wit de 1-1 na een fout van Devyne Rensch en in de blessuretijd zette Jens Odgaard de 2-1 op het scorebord.

In de tweede helft kregen beide ploegen de nodige kansen. AZ had de wedstrijd eerder op slot moeten gooien, maar miste de nodige kansen. Ajax kreeg ook een aantal kansen op de gelijkmaker, maar tot twee keer werd de bal van de lijn gehaald en bleef het 2-1 in Alkmaar.