FOK! Wat een weer: Wind en regen, Fiona en Nanmadol liggen op koers

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Zondag toont hetzelfde beeld als de afgelopen dagen. Aan de kust staat een harde wind, kracht 7 op de schaal van beaufort. Verder in het binnenland, zwakt dit af naar kracht 3. Het is wederom een komen en gaan van buien, waarbij onweer voor kan komen. Vooral in de buien komen windstoten voor die oplopen tot 80 km.

Het noorden van Nederland krijgt te maken met zware windstoten tot 75 km/u. De maximum temperatuur komt niet verder dan een graad of 15. Door de harde wind uit het noorden ligt de gevoelstemperatuur op amper 10 graden. Tussen de buien door zien we nog wel af en toe de zon.

Waarschuwingen 
Zondagmiddag en -avond in het Waddengebied bij buien plaatselijk zware windstoten. (code geel)

Verdere vooruitzichten
Ook maandag is het weerbeeld zo'n beetje hetzelfde. Een straffe noordenwind, met buien. In de loop van maandag trekt het lagedrukgebied (door de Duitse weerdienst ‘Queenie’ genoemd) boven Scandinavië naar het oosten, waardoor hogedrukgebied (Stefan) de kans krijgt om het weer bij ons te gaan bepalen.
Dinsdag komt de stroming nog uit het noorden en gaat de buientrein nog even door.

Woensdag staat er amper nog wind en komt de stroming meer uit het zuiden. Hierna wordt het droger.

Webcam Waterpoort te Sneek

Het weer in de rest van de wereld
De tropische storm Fiona ligt nu in het Caribisch gebied en zet koers richting Puerto Rico/Hispaniola.

Op YouTube zijn enkele livestreams met betrekking tot Fiona te vinden zoals onderstaande:

In de pacific is orkaan Nanmadol op weg naar Japan. Deze orkaan heeft de op één na hoogste categorie (4) behaald op de schaal van Saffir en Simpson. De orkaan zal waarschijnlijk als een categorie 3 landfall maken in het zuiden van Japan, om vervolgens het hele eiland over te steken, waarbij zeer veel neerslag zal vallen. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!