AZ pas laat langs FC Vaduz

AZ heeft donderdag met veel moeite gewonnen van FC Vaduz uit Liechtenstein. In Alkmaar werd het 4-1, maar die zege werd vooral behaald in de slotfase van de wedstrijd, waarbij FC Vaduz met tien man op het veld stond.

FC Vaduz dat uitkomt in de tweede divisie van de Zwitserse competitie en zich voor het eerst heeft geplaatst voor een Europees hoofdtoernooi. AZ leek daarin een makkelijke tegenstander te treffen, maar toch had de ploeg uit Alkmaar het lastig met de club uit Liechtenstein.

AZ Kwam nog wel op voorsprong via Yusuf Barasi, maar niet snel daarna was het alweer gelijk. In de tweede helft ging AZ op zoek naar de 2-1 en stond ook met één man meer op het veld nadat de keeper van FC Vaduz met rood van het veld moest. Toch duurde het nog lang voordat AZ op voorsprong kwam, pas tien minuten voor tijd maakte Sam Beukema de 2-1, waarna de thuisploeg in de slotfase door goals van Yukinari Sugawara en Dani de Wit nog ruim wist te winnen.