Manchester City klopt Dortmund in slotfase, Bayern verslaat Barcelona

In de Champions League is de tweede speelronde in de groepsfase afgewerkt. Ajax liep in de slotfase tegen een nederlaag aan bij Liverpool, maar uiteraard werden er meer duels gespeeld. Voor de volledige uitslagen en standen verwijzen we door naar de UEFA.

In groep A won Napoli met 3-0 van de Rangers in Glasgow, waardoor de Italianen nu met zes punten uit twee duels aan de leiding gaan. Dat is dezelfde score waar Club Brugge ook knap op staat: na de winst op Bayer Leverkusen versloegen de Belgen in Portugal FC Porto met liefst 0-4.

Bayern München gaat in groep C aan de leiding met zes punten, nadat FC Barcelona in de Allianz Arena met 2-0 verslagen werd. In groep D is het Sporting dat met twee zeges aan de leiding gaat: Tottenham Hotspur kreeg in Lissabon met 2-0 klop, beide goals werden in de slotminuten gescoord.

Groep E heeft AC Milan als koploper, maar wel met vier punten. Na het gelijkspel bij Red Bull Salzburg won de ploeg thuis met 3-1 van Dinamo Zagreb, terwijl Salzburg ook bij Chelsea een knap punt pakte (1-1). Real Madrid won met twee goals in het laatste kwartier met 2-0 van RB Leipzig en voert groep F zo met zes punten aan.

In groep G draaide Manchester City thuis tegen Borussia Dortmund een achterstand om in het laatste kwartier: goals van John Stones en Erling Haaland zorgden voor 2-1 en nu ook zes punten. Tot slot groep A, waar Benfica met 1-2 won bij Juventus en Paris Saint-Germain een achterstand omdraaide naar een 1-3 zege op Maccabi Haifa - beide ploegen staan op zes punten.