Donny M. bekent het ontvoeren, misbruiken en doden van Gino (9)

Donny M. heeft bekend dat hij in juni de 9-jarige Gino heeft ontvoerd, misbruikt en gedood. Deze bekentenis deed hij op de eerste voorbereidende zitting in deze zaak in Maastricht. Zo meldt de NOS

"Wat er is gebeurd, wat ik heb gedaan is afschuwelijk. Dit had nooit mogen gebeuren", zei M. zelf over de zaak. Tijdens verhoren zou hij hebben gezegd dat hij Gino in de badkamer om het leven heeft gebracht. Hij zou het jongetje daar met een kussen hebben gesmoord. Maar het Openbaar Ministerie (OM) houdt rekening met een mogelijke andere doodsoorzaak.

M. wordt er ook van verdacht de jongen drugs te hebben toegediend. Dat zou gaan om xtc en Kamagra (een soort viagra).

Er zijn tekenen die erop wijzen dat Donny M. het kind ook met het hoofd onder water heeft geduwd. De doodsoorzaak staat daarom nog niet honderd procent vast. Dat kan verstikking zijn, maar ook verwurging of verdrinking.

Volgens het OM heeft  M. nog niet alles verteld. Zo heeft hij pas vorige week woensdag toegegeven dat hij Gino seksueel heeft misbruikt. Hij heeft tot nu toe wisselende verklaringen afgelegd en lijkt zijn bekentenissen af te stemmen op de onderzoeksconclusies in het dossier. M. wordt vervolgd voor moord, ontvoering en seksueel misbruik van Gino.

De 9-jarige Gino werd op de avond van 1 juni uit een speeltuin in Kerkrade ontvoerd. Gino woonde in Maastricht maar logeerde bij zijn zus. Er werd direct een grote zoekactie op touw gezet door talloze vrijwilligers en de politie, met speurhonden, drones en een helikopter.

Op 4 juni werd zijn lichaam gevonden in Geleen, op korte afstand van de woning van M. Het lichaam van Gino werd gevonden op aanwijzingen van M..