Ajax in slotfase ten onder in Champions League tegen Liverpool

Ajax heeft dinsdagavond in de Champions League op de valreep met 2-1 verloren van Liverpool. De Amsterdammers hielden Liverpool lang op 1-1, maar in de slotfase kopte Joël Matip de verdiende 2-1 raak.

Liverpool was duidelijk de betere ploeg en de thuisploeg kwam ook terecht op voorsprong door een doelpunt van Mohamed Salah. Liverpool bleef doordrukken en Ajax had het lastig, maar toch wisten de Amsterdammers op gelijke hoogte te komen dankzij een prachtige goal van Mohammed Kudus.

In de tweede helft was opnieuw Liverpool de betere ploeg, maar in het eerste deel van de tweede helft kreeg de thuisploeg geen grote kansen en de kans dat Ajax een resultaat te halen in Liverpool en Daley Blind kreeg in de tweede helft nog een uitstekende kopkans om de Amsterdammers op voorsprong te zetten, maar de linksback kopte net naast.

In de slotfase zette Liverpool nog eens aan en kreeg steeds betere kansen. Vlak voor tijd was het alsnog raak voor de thuisploeg nadat Matip raak kopte en verdiend won van Ajax. Door de nederlaag komt Liverpool in punten gelijk met Ajax. Napoli en Rangers FC komen morgen nog in actie. Dat duel was een dag opgeschoven vanwege de overleden koningin Elizabeth.