Uitslag Cambuur - FC Groningen

FC Groningen heeft zondagmiddag drie punten gepakt op bezoek bij SC Cambuur. De ploeg van trainer Frank Wormuth won in Friesland met 0-1.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en was twee keer dicht bij de openinsgtreffer. Eerst schoot Paulos Abraham op de paal en daarna kreeg Florian Krüger een mogelijkheid, maar ditmaal lag de doelman van Cambuur in de weg. Daarna werden de Friezen wat sterker, maar bij rust was het nog 0-0.

In de tweede helft leek Cambuur op voorsprong te komen. Silvester van der Water scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Tomás Suslov de wedstrijd besliste door geplaatst binnen te schieten. Vlak voor het eindsignaal leek Radino Balker de 0-2 te maken, maar ook deze treffer werd afgekeurd, ditmaal vanwege een handsbal. In de slotfase probeerde Cambuur het nog wel, maar kwam niet meer tot scoren en pakte Groningen de winst in Friesland.