Piraatje spelen in Skull and Bones

Uitgever Ubisoft en ontwikkelaar Ubisoft Singapore hebben nieuwe trailers voor Skull and Bones uitgebracht waarin de wereld en gameplay van de game worden getoond, evenals commentaar van het ontwikkelingsteam.

In Skull and Bones kunnen spelers een fictieve versie van de Indische Oceaan verkennen tijdens de Gouden Eeuw van piraterij. In die tijd was daar veel handel in specerijen, zijde en andere goederen voor 17e-eeuwse Europeanen. Deze plunderingen leidden piraten naar een nieuwe zakelijke kans: hun eigen geheime smokkelnetwerken.

Tijdens Ubisoft Forward heeft het Skull and Bones-team iets meer onthuld over deze netwerken, die later beschikbaar worden als je ver genoeg bent in de game. Om dat te bereiken, moet je je Infamy laten groeien en uiteindelijk je eigen piratenhol ontgrendelen dat de basis wordt van je smokkelactiviteiten. Dit is waar je hoogwaardige goederen zoals rum en opium kunt maken voordat je ze verkoopt aan degene met de diepste zakken. Vanaf hier heb je ook meer speelruimte om je eigen contracten te kiezen, in plaats van overgeleverd te zijn aan andere piraten.

De Forward-presentatie onthulde ook meer over hoe je je schepen kunt bouwen en aanpassen. Elk type schip is gericht op verschillende soorten speelstijlen, of je nu op zoek bent naar wendbaarheid, kracht of laadvermogen, maar elk type heeft ook bepaalde voordelen; de Sambuk geeft bijvoorbeeld een voordeel aan spelers die vuurwapens gebruiken, terwijl de Brig - al een zware slagman - nog meer schade kan aanrichten wanneer hij voor anker ligt. En dat is nog maar het begin - elk schip kan vervolgens worden uitgerust met verschillende wapens, munitie, bepantsering, meubels en cosmetische items, zodat spelers ze kunnen aanpassen aan specifieke taken en ze uniek kunnen maken.

Skull and Bones komt op 8 november uit voor PlayStation 5, Xbox Series, pc via Epic Games Store en Ubisoft Store, Stadia en Luna.