Assassin's Creed gaat eindelijk naar het oude Japan

Ubisoft heeft Assassin's Creed Codename RED en Assassin's Creed Codename HEXE aangekondigd, de volgende twee spellen in de Assassin's Creed-franchise. Deze komen ooit na Assassin's Creed Mirage uit.

Assassin's Creed Codename RED zal de "volgende evolutie" zijn van het open-wereld RPG-ontwerp van de franchise en spelers meenemen naar Feudal Japan. Het is in ontwikkeling bij Ubisoft Quebec, het ontwikkelteam van Assassin's Creed Odyssey en Assassin's Creed Syndicate, met creatief directeur Jonathan Dumont.

Assassin's Creed Codename HEXE, die wordt beschreven als "een heel ander type Assassin's Creed-ervaring", is in ontwikkeling bij Ubisoft Montreal, met creatief directeur Clint Hocking. Verwacht wordt dat we in die game in Centraal Europa zijn en heksenjachten nog een dingetje zijn.

Beide games zullen deel uitmaken van Assassin's Creed Codename Infinity. Die naam was al vaker te lezen in geruchten, maar het blijkt geen spel te zijn, maar een hub die spelers verbindt via verschillende soorten Assassin's Creed-ervaringen. Infinity brengt multiplayer ook terug naar Assassin's Creed via een op zichzelf staande ervaring.