Uitslag NEC - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard dacht in Nijmegen de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Limburgers stonden tot aan de blessuretijd met 0-1, maar dankzij een doelpunt van Pedro Marques in de 95ste minuut werd het alsnog gelijk. Dat betekende wel het eerste punt voor Fortuna Sittard in het seizoen.

Halverwege de wedstrijd stond het nog 0-0 maar dat was vooral te danken aan NEC, die hun kansen niet benutten. Aan de andere kant keepte Jasper Cillessen ook een prima wedstrijd en redde knap op een vrije trap van Burak Yilmaz. Maar op het afstandsschot van Oguzhan Özyakup had de doelman van NEC geen antwoord.

Door de knappe goal van Özyakup leek Fortuna Sittard de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Maar toch zou het nog gelijk worden via Marques, die viel vanuit een corner. Op dat moment stond Fortuna Sittard met tien man na twee keer geel van Dogan Erdogan.

N.E.C. Nijmegen

1 - 1

Fortuna Sittard

90+5' Marques    71' özyakup

Gele kaart: Duarte,Ferati, özyakup,Siovas, (N.E.C. Nijmegen),
 Rode kaart: , Erdogan (90/2xg) (Fortuna Sittard)

Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: Dieperink