Veiliger crashen met iPhone 14 en 14 Plus

Apple heeft vandaag iPhone 14 en iPhone 14 Plus aangekondigd, verkrijgbaar in twee formaten: 6,1-inch en 6,7-inch. Deze nieuwe iPhones hebben camera-updates en nieuwe veiligheidsvoorzieningen.

Met iPhone 14 en iPhone 14 Plus maak je mooiere foto’s en video’s dankzij een krachtiger camerasysteem met nieuwe hoofdcamera en TrueDepth-camera aan de voorkant, de ultragroothoekcamera voor unieke beelden en Photonic Engine, een verbeterde pipeline voor afbeeldingen. Beide modellen zijn uitgerust met de A15 Bionic-chip met 5-core GPU. Dat helpt de prestaties en efficiëntie voor veeleisende workloads, terwijl privacy en beveiliging zijn ingebouwd.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus ondersteunen Crashdetectie dat ernstige auto-ongelukken kan detecteren en automatisch hulpdiensten inschakelen wanneer gebruikers bewusteloos zijn of hun iPhone niet kunnen pakken. Deze voorzieningen zijn gebaseerd op de nieuwe dual-core versnellingsmeter die G-krachten tot 256 G kan metenm, een nieuwe gyroscoop met hoog dynamisch bereik en bestaande componenten zoals de barometer, die nu veranderingen in de cabinedruk kan meten, gps voor extra informatie over snelheidsveranderingen en de microfoon, die nu harde geluiden kan herkennen die kenmerkend zijn voor ernstige auto-ongelukken.

iPhone 14-modellen ondersteunen nu ook SOS-noodmelding via satelliet, waarbij aangepaste componenten die diep in de software zijn geïntegreerd via antennes rechtstreeks verbinding kunnen maken met een satelliet, zodat ook buiten het bereik van mobiele of wifi-netwerken berichten kunnen worden uitgewisseld met hulpdiensten.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn verkrijgbaar in de kleuren middernacht, blauw, sterrenlicht, paars en (PRODUCT)RED. De iPhone 14 is te krijgen vanaf € 1019 en een iPhone 14 Plus voor € 1169. Ze zijn te bestellen vanaf vrijdag 9 september. iPhone 14 is leverbaar vanaf vrijdag 16 september en iPhone 14 Plus is leverbaar vanaf vrijdag 7 oktober.

iPhone 14 in alle kleuren