Ajax begint Champions League-campagne met ruime overwinning tegen Rangers

Ajax is woensdagavond uitstekend begonnen aan een nieuwe Champions League-campagne. In de Johan Cruijff wonnen de Amsterdammers met 4-0 van Rangers FC nadat het bij rust al met 3-0 voorstond.

Ajax begon nog rustig aan de wedstrijd, maar gedurende de eerste helft liep het steeds beter bij de Amsterdammers en na zeventien minuten kopte Edson Álvarez binnen. Na de 1-0 drukte Ajax door en kwam met het nodige geluk op 2-0 nadat een schot van Steven Berghuis van richting werd veranderd.

Daarna kwam het hoogtepunt van de avond met een prachtige individuele actie van Mohammed Kudus en schoot hem vervolgens lekker binnen. Na de rust nam Ajax wat gas terug, maar kwam nooit in de problemen tegen Rangers FC. De Schotse viel erg tegen en kon weinig creëren tegen Ajax, al werd een doelpunt van Rangers wel afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten voor tijd zette Steven Bergwijn de 4-0 op het scorebord na gestuntel in de verdediging bij Rangers.