Uran wint zeventiende rit Vuelta, Evenepoel komt niet in de problemen

Rigoberto Urán heeft de zeventiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. Door de winst in de rit met aankomst op Monasterio de Tentudía heeft Uran nog in alle grote rondes één rit gewonnen. In het algemeen klassement blijft Remco Evenepoel leider.

Primoz Roglic ging in de zeventiende rit niet meer van start in de Vuelta. De Sloveen van Jumbo-Visma had te veel last van zijn harde valpartij van dinsdag. Zo is Enric Mas nu de eerste belager van Remco Evenepoel, de Spanjaard volgt op twee minuten van de Belg.

Het duurde even voordat de juiste kopgroep de ruimte kreeg van het peloton, maar uiteindelijk reden dertien renners weg uit het peloton, met een aantal sterke klimmers. In de kopgroep zaten onder andere Rigoberto Urán, Bob Jungels, Marc Soler en Jesús Herrada.

Op de slotklim begon Lawson Craddock met een kleine voorsprong en de Australiër hield lang nap stand, maar met nog één kilometer werd hij bijgehaald, waarna Herrada het probeerde. De Spanjaard was dicht bij zijn tweede ritzege, maar in de laatste honderd meters werd hij bijgehaald door Uran, die vervolgens won. Naast de zege kwam Uran ook de top tien van het algemeen klassement binnen.

Tussen de favorieten waren op de slotbeklimming enkele aanvallen van Mas, maar Evenepoel kwam nooit in de problemen tegen de Spanjaard, waardoor de voorsprong van Evenepoel nog altijd twee minuten bedraagt op Mas.