Uitslag FC Emmen - AZ

AZ heeft de uitwedstrijd bij FC Emmen eenvoudig gewonnen. In Emmen wonnen de Alkmaarders met 0-3 en door de overwinning staat AZ op de derde plaats achter Ajax en Feyenoord.

De wedstrijd was bij rust al beslist in het voordeel van AZ. Nadat Emmen nog wel aardig begon aan de wedstrijd opende Jens Odgaard de score na een goede assist van Jordie Clasie. Daarna ging het snel in Emmen, want binnen een kwartier liep AZ uit naar een 0-3 voorsprong dankzij goals van Dani de Wit en Tijjani Reijnders.

In de tweede helft probeerde FC Emmen het nog wel, maar kon AZ niet in de problemen brengen, waardoor AZ makkelijk won in Emmen. De ploeg van Pascal Jansen blijft ongeslagen en klimt naar de derde positie in de Eredivisie. Emmen staat op plaats veertien.