Moto2-coureur Lopez pakt eerste GP-zege in Misano

Op het circuit van Misano is zondagmiddag de Grand Prix van San Marino in de Moto2 afgewerkt, de laatste opwarmer voor de MotoGP vanaf 14.00 uur. Het werd een wat minder spannende race dan de Moto3-race, maar dat mocht de pret niet drukken.

Celestino Vietti had de poleposition te pakken, met Albert Arenas en Alonso Lopez naast zich en Aron Canet, Tony Arbolino, Lorenzo Dalla Porta, Fermin Aldeguer, WK-leider Ai Ogura en nummer twee Augusto Fernandez daar achter. Bo Bendsneyder vertrok vanaf de veertiende plek, Zonta van den Goorbergh stond op plek 26.

Lopez pakte bij de start de leiding, voor Arenas, Vietti, Canet, Ogura en Fernandez - Van den Goorbergh ging in ronde één onderuit. Na een paar ronden schoof ook Aldeguer tegen de vlakte, terwijl zijn teamgenoot Lopez voorin een klein gaatje begon te slaan naar Arenas, Canet, Vietti, Ogura en Fernandez.

Nog iets later lag polesitter Vietti in het grind, kort daarop gevolgd door Mattia Pasini. De 37-jarige Italiaan reed voor het eerst in twee jaar weer een Grand Prix en was erg lekker bezig in de top-6, maar daar kwam dus een einde aan. Bendsneyder schoof door alle valpartijen wel de punten in: veertiende, met tien ronden te gaan.

Lopez reed ondertussen beetje bij beetje verder weg, met wel een waarschuwing wegens track limits in het achterhoofd. Die had Fernandez ook, maar ruim achter Canet streed hij ogenschijnlijk succesvol met Arenas om de derde plek. Lopez bleef binnen de lijntjes en reed op zijn Boscoscuro naar zijn allereerste GP-zege, voor Canet en Fernandez, die met Ogura op plek vijf de leiding in het WK weer overneemt. Bendsneyder finishte als twaalfde.