Ohio: peuter (1) sterft in hete auto omdat vader 'even rust thuis wilde hebben'

Een vader uit Ohio wordt beschuldigd van de dood van zijn 1-jarige zoon nadat hij de baby opzettelijk in een hete auto heeft achtergelaten, aldus de politie.

In een Facebook-post zegt Michael Goodwin, hoofd van de politie in New Philadelphia, dat het kind in eerste instantie zonder teken van leven naar de eerste hulp werd gebracht door zijn vader L. Parrot (19).

"Tijdens het eerste onderzoek bemerkten de rechercheurs dat de vader tegenstrijdige informatie gaf," schrijft Chief Goodwin. Toen rechercheurs Parrot "confronteerden" met de inconsistenties in zijn verhaal, vertelde hij hen volgens de politie wat er was gebeurd.

"Het kind overleed nadat het ongeveer 5 uur zonder toezicht in de auto was achtergelaten, met een buitentemperatuur van 30 graden," aldus Goodwin. "Tijdens het verhoor bleek dat dit geen kwestie was dat het kind vergeten was, maar een opzettelijke actie om thuis geen last te hebben van het kind."

Parrot wordt beschuldigd van moord, en het in gevaar brengen van kinderen en onvrijwillige doodslag, zei de politie in de Facebook-post. Hij wordt vastgehouden in de Tuscarawas County Jail op een borg van $250.000 dollar.

De laatste jaren is er in de Verenigde Staten een toename van het aantal kinderen dat sterft door achterlating in een hete auto. Volgens Jan Null, meteoroloog en oprichter van noheatstroke.org, zijn er sinds 1998 ten minste 929 sterfgevallen geweest door een hitteberoerte bij kinderen. Van deze sterfgevallen was  bij 53% de oorzaak dat iemand een kind vergat in een auto. In 2018 en 2019 stierf elk jaar een recordaantal van 53 kinderen doordat ze in een hete auto werden achtergelaten, volgens de National Safety Council. In 2022 zijn er tot nu toe 22 sterfgevallen door hete auto's geweest, volgens noheatstroke.org.