Verschoor 2e in chaotische F2-hoofdrace Zandvoort, Drugovich wint

Op het circuit van Zandvoort hebben de talenten in de Formule 2 zondagochtend hun hoofdrace afgewerkt. Dat verliep zo nu en dan tamelijk chaotisch, wat er uiteindelijk wel een beduidend vermakelijker race van maakte dan de sprintrace van zaterdag.

De poleposition was voor kampioenschapsleider Felipe Drugovich, naast Jack Doohan en voor Logan Sargeant, Richard Verschoor, Ayumu Iwasa, Liam Lawson, Dennis Hauger en Jüri Vips. Drugovich kende een sterke start, Doohan sloot aan en Hauger ging met een raketstart naar plek drie, voor Verschoor.

Sargeant ging juist al snel in de fout en probeerde te snel iets goed te maken, waardoor hij in ronde één bij het Scheivlak rechtdoor ging: safety car en kort daarop een rode vlag, om de barrières weer recht te kunnen leggen.

Na in totaal vijf ronden kon men weer op pad, aangevoerd door Drugovich, Doohan, Hauger en Verschoor. Vijf ronden later kwam Hauger als eerste voorin binnen om zijn zachte banden om te wisselen voor harde exemplaren, Doohan kwam dat twee ronden later doen, gevolgd door Iwasa - beiden kwamen vlak voor Hauger terecht.

Nog een ronde later stopte Drugovich, waardoor Verschoor even naar de leiding kwam. De Nederlander kwam kort daarop ook nieuwe banden halen en kwam tussen Drugovich en Doohan terecht, hoewel laatstgenoemde er met zijn opgewarmde banden natuurlijk wel makkelijk voorbij ging in de Hugenholzbocht.

Richting de helft van de race ging het weer fout, want Marino Sato klapte rechtdoor de barrières in in de Gerlachbocht: zijn linkervoorwiel zat niet goed vast na de pitstop en liep er af. Bij de herstart had de nog niet gestopte Lawson de leiding en die maakte er een flinke puinhoop van.

Lawson wachtte erg lang om op zijn gas te gaan, iedereen zat bovenop elkaar te dringen en dat ging volledig naar verwachting fout: Verschoor reed bovenop Doohan en ook Clement Novalak en Tatiana Calderon konden inpakken. Nadat de boel was opgeruimd konden we een nieuwe poging wagen, met wederom Lawson voorop.

Dit keer ging Lawson gelijk op het gas en ging het dus wel goed, terwijl flink wat mannen nieuwe banden kwamen halen. Nadat ook Lawson en co binnen waren geweest had Drugovich met twaalf minuten te gaan gewoon weer de leiding, gevolgd door Verschoor en zijn beschadigde neus, met Iwasa en Hauger daar weer achter.

Het restant van de race verliep wat rustiger: Drugovich, coureur van het Nederlandse MP Motorsport, pakte weer eens een zege en nam een flink voorschot op de titel. Verschoor finishte als tweede en Iwasa completeerde het podium.