F3-coureur Maloney ook in Zandvoort de beste in hoofdrace

Op het circuit van Zandvoort is de racezondag 's ochtends afgetrapt door de jongelingen in de Formule 3. Zij werkten in het vroege ochtendzonnetje de hoofdrace af, waarin meer gebeurde dan in de sprintrace van een dag eerder.

Zane Maloney vertrok van poleposition, naast Victor Martins en voor Jak Crawford, Roman Stanek, Franco Colapinto en kampioenschapsleider Isack Hadjar. Bij de start ging Martins gelijk langs Maloney, die plek twee nog net vast wist te houden tegenover Crawford.

Al vrij snel gingen Brad Benavides en William Alatalo van de baan in de Gerlachbocht: safety car. Bij de herstart ging Crawford in de Tarzanbocht in de fout, waardoor hij plekken verloor en Colapinto de derde plek over kon nemen.

Met negen ronden te gaan parkeerde David Vidales zijn auto met schade aan de kant van de baan en zo kwam de safety car weer in actie - ook omdat er een stukje van de neus van Gregoire Saucy's auto gevaarlijk op de Hunzenrug lag.

Een in de grindbak van de Tarzanbocht gestrandde Rafael Villagomez was de volgende die voor de safety car zorgde. Daarna gebeurde er niet veel meer: Maloney won zijn tweede hoofdrace op rij, voor Martins, Colapinto, Stanek en Hadjar, die zijn leiding in de titelstrijd over moest geven aan Martins.