Saaie F2-sprintrace Zandvoort prooi voor Armstrong, Verschoor 7e

Op het circuit van Zandvoort is zaterdagmiddag de sprintrace verreden in het Formule 2-weekeinde. In de Nederlandse duinen kreeg men niet de meest sensationele race ooit voorgeschoteld, maar dat was natuurlijk niet voor iedereen een probleem.

Clement Novalak vertrok vanaf poleposition, naast Marcus Armstrong en voor Jüri Vips, Dennis Hauger, Liam Lawson, Ayumu Iwasa, Richard Verschoor en Logan Sargeant - Jack Doohan en kampioenschapsleider Felipe Drugovich completeerden de top-10.

Armstrong kende een dijk van een start en pakte de leiding, voor Novalak, Hauger, Vips, Lawson en Verschoor, die met de nodige moeite langs Iwasa kwam. Lawson knokte zich al rap langs Vips, terwijl titelkandidaat Theo Pourchaire zich in het middenveld verremde en de grindbak van de Tarzanbocht verkende.

Drie ronden voor het einde van de race was de volgorde eigenlijk nog altijd niet veranderd, alleen Verschoor probeerde heel af en toe een poging te doen bij Vips, zonder succes. Tatiana Calderon reed vervolgens rechtdoor het grind in en dat zorgde voor een optreden van de safety car.

De safety car kwam met nog één raceronde te gaan binnen en daarin gebeurde voorin nog net even iets waar de Nederlandse fans niet blij mee waren: Iwasa ging buitenom Verschoor in de Tarzanbocht. Armstrong pakte de winst, voor Novalak en Hauger - Verschoor finishte als zevende.