Pedersen heeft eindelijk ritzege te pakken in Vuelta

Na drie tweede plaatsen heeft Mads Pedersen eindelijk zijn ritzege in de Vuelta te pakken. In de dertiende rit van de Ronde van Spanje was de voormalig wereldkampioen duidelijk de snelste. Hij won met meerdere fietslengtes voorsprong op Bryan Coquard. In het algemeen klassement is er niks veranderd en blijft Remco Evenepoel ruim aan de leiding staan.

De rit naar Montilla was gemaakt voor de sprinters en die kans grepen ze ook aan. De dertiende etappe verliep perfect voor de sprintersploegen. Een groep van drie renners gingen voor de aanval, maar die werd makkelijk gecontroleerd door de sprintersploegen in het peloton en zouden ruim voor de finish worden gegrepen.

In de straten van Montilla kon er gesprint worden, al liep het wel wat omhoog. Pascal Ackermann ging de sprint van veraf aan en probeerde zo iedereen te verrassen, maar Pedersen had snel het wiel te pakken van de Duitser en ging er makkelijk over. Niemand kwam in de buurt van de voormalig wereldkampioen en pakte zijn eerste zege voor deze Vuelta. Coquard reed vanuit de achtergrond nog een sterke sprint en kwam als tweede over de streep, voor Ackermann.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Evenepoel ruim aan de leiding blijft staan. In het weekend volgen twee bergetappes in de Vuelta.