FOK! Wat een weer!: zuiden kleine kans op buien, meeste landsdelen droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moj'n!  


Hoe maakt u het? Alles goed? Mooi zo!  

Opnieuw een warme en zonnige dag vandaag. Uw Primeurman besloot ook om even een fietstochtje te maken, en daarbij viel het op dat de omgeving nog redelijk groen was. Dit ondanks de zeer droge zomer. In 8 weken tijd is hier pakweg 45 mm gevallen. Toch zijn er nog drogere plekken in het land. Enkele stations komen nauwelijks aan 25 mm. Bizar droog dus. Gaat hier spoedig verandering in komen? Denk het niet.

Aan het begin van de week stonden er voor morgen en zeker vanaf maandag duidelijk kansen op buien in de modellen. Morgen blijft het in een groot deel van het land vrijwel zeker droog. Zondag verloopt sowieso droog en ook maandag is nog tamelijk twijfelachtig. Pas dinsdag is er echt kans op wat stevige buien. Afwachten maar.

Toch zijn de buien niet gek ver weg. Boven Frankrijk zitten ze er al sinds gisteren en in de loop van vandaag, maar zeker morgen krijgt ook Belgie zeker een aantal onweersbuien over zich heen. De grens met Nederland lijkt ook de buiengrens te gaan worden. De laatste modellen laten alleen in in de grensstreek tussen Limburg en Zeeland wat buiensignalen zien.

In de rest van het land blijft het waarschijnlijk volledig droog. Er zal wel iets meer bewolking zijn doordat er wat meer vocht in de lucht zit. In het noorden blijft het grotendeels helder. Het is warm met temperaturen tussen de 23 en graden en een zuidoostelijke wind. 

Zondag is het overal niet helemaal strakblauw meer, maar het blijft wel droog. De temperaturen komen dan nog wat hoger uit met kwikstanden van 25 tot 28 graden.

De Formule 1 in Zandvoort zal dus droog verlopen.

Maandag zou het in het zuiden mogelijk 30 graden kunnen worden. De kans op een onweersbui neemt dan wel iets toe, maar zeker niet grootschalig. Op de meeste plaatsen blijft het ook dan gewoon droog. 

Fijn weekend!  

 Fietstochtje (Foto: Stephan5)
Zonnig fietsweetje, wel wat wind rondom de Ringvaart. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!