Koolhof, Rojer, Haase en Schuurs dubbelen door op US Open

Op de US Open zijn vier Nederlandse tennissers in het dubbelspel doorgedrongen tot de volgende ronde. Er kwamen er zes in actie in de eerste ronde, voor twee van hen eindigde het toernooi in New York daar.

Bij de mannen is Wesley Koolhof samen met de Brit Neal Skupski als tweede geplaatst en dat begon in elk geval prima: de Amerikanen Steve Johnson en Sam Querrey werden met 6-4, 7-6 (5) aan de kant gezet.

Met Marcelo Arevalo uit El Salvador is Jean-Julien Rojer als derde geplaatst en ook dat duo opende prima: de Australiërs John Peers en Alexei Popyrin werden met 6-3, 7-6 (2) aan de kant geschoven.

Robin Haase en de Oostenrijker Philipp Oswald openden met een duel tegen het Wit-Russisch/Zuid-Koreaanse duo Ilya Ivashka/Kwon Soon-woo en ook dat ging eigenlijk zonder noemenswaardige problemen: 6-4, 7-5.

Bij de vrouwen is Demi Schuurs de voornaamste Nederlandse troef, samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk is ze als zesde geplaatst. Het tweetal had het even moeilijk, maar rekende uiteindelijk prima af met het Frans-Zwitserse duo Alizé Cornet/Jil Teichman: 7-6 (5), 6-4.

Voor Rosalie van der Hoek en haar Belgische partner Alison van Uytvanck eindigde het toernooi met een 3-6, 4-6 nederlaag tegen de Amerikaanse wildcardtieners Reese Brantmeier en Clervie Ngounoue, terwijl Arantxa Rus met de Spaanse Nuria Parrizas Diaz met dezelfde cijfers verloor van de Amerikaanse speelsters Caty McNally en Taylor Townsend.