Uitslag PSV - FC Volendam

PSV is na vier speelrondes de nieuwe koploper in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen Volendam werd er met 7-1 gewonnen en door de ruime zege gaan ze op doelsaldo Ajax voorbij.

Xavi Simons opende na 21 seconden al de score in het Philips Stadion. In de 25e minuut zorgde Cody Gakpo vanaf de strafschopstip voor de 2-0 en een kwartier maakte hij ook de 3-0. Bij rust was het 3-1 dankzij een doelpunt van Henk Veerman.

In de tweede helft ging PSV rustig door met scoren en zou het eindelijk met 7-1. Eerst schoot Brain Plat

PSV

7 - 1

FC Volendam

1' Simons
 25' Gakpo(pen)
 39' Gakpo
 47' Plat (eigen doelpunt)
 52' Gakpo
 67' Simons
 79' Bakayoko
   40' Veerman

Gele kaart: , Plat, B.Ould-Chikh, W.Ould-Chikh, (FC Volendam)

Veerman

de bal in eigen goal, niet veel later maakte Gakpo zijn derde van de avond. Simons zijn tweede en ook Johan Bakayoko pikte zijn doelpuntje mee voor de Eindhovenaren.

Door winst is PSV de nieuwe koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben net als Ajax twaalf punten uit vier wedstrijden, maar het doelsaldo is veel beter dan dat van de Amsterdamse concurrent (+17 om +9).