NS rijdt woensdag weer treinen, met uitzondering van actie-gebied

Morgen voeren de vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV opnieuw actie. Het is de vijfde dag van de aangekondigde estafettestaking. Na de actie van vandaag, waarbij het hele spoorverkeer plat ligt, rijdt de NS morgen weer treinen, met uitzondering van Zuid- en Oost-Nederland. Een woordvoerder: We adviseren reizigers van, naar en binnen deze landsdelen alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet. De impact van de estafettestaking is groot. NS vindt het buitengewoon vervelend dat reizigers er zoveel last van hebben."

Hij vervolgt: "Het actiegebied raakt een groot deel van Zuid- en Oost-Nederland. Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, laten we treinen stoppen en vertrekken tot de grenzen van het stakingsgebied, te weten de stations Rotterdam Centraal, Dordrecht, Utrecht Centraal, Geldermalsen, Ede-Wageningen, Amersfoort en Zwolle. Daarnaast kunnen reizigers woensdagochtend nog hinder ondervinden van de gevolgen van de actie van vandaag, dinsdag 30 augustus, waarbij er in het hele land geen NS-treinen rijden. Mogelijk staan nog niet alle treinen op de juiste plek. Dat betekent dat reizigers rekening moeten houden met langere reistijden en vaker overstappen. De treinen van de regionale vervoerders blijven rijden."

Internationaal
Op dit moment wordt onderzocht wat de impact van de actie is voor reizigers met de internationale treinen die door dit deel van Nederland rijden. Meer informatie hierover wordt later vandaag bekend gemaakt.

De NS adviseert alle reizigers kort voor vertrek de Reisplanner te raadplegen. In de loop van vanavond is deze bijgewerkt.