Volleyballers draaien achterstand om en winnen knap van Argentinië op WK

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun tweede groepswedstrijd op het wereldkampioenschap in Slovenië en Polen weten te winnen. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza vocht zich tegen de winnaar van het olympisch brons terug van een achterstand van 2-0 in sets en won het duel met 3-2. De setstanden waren 28-30 20-25 25-21 27-25 en 15-9.

Oranje won zaterdag de eerste groepswedstrijd in Ljubljana met 3-0 van Egypte. Woensdag is Iran de derde en laatste tegenstander in de poule. De beste twee ploegen uit de zes poules plaatsen zich, net als de vier beste nummers 3, voor de knock-outfase.

In de eerste set ging het lang gelijk op. De Nederlandse mannen werkten vijf keer een setpunt van de Zuid-Amerikanen weg, maar op 28-29 maakte Argentinië het toch af. In de tweede set sloeg Argentinië al snel een gaatje. De ploeg van Piazza slaagde er niet in dit nog goed te maken.

In de derde set vocht Oranje zich onder aanvoering van sterspeler Nimir Abdelaziz sterk terug. De ploeg nam al snel afstand van de Argentijnen en won de derde set met 25-21. In het vierde bedrijf bleef Oranje het initiatief houden en sleepte de ploeg er met 27-25 een vijfde en beslissende set uit. Nederland kwam daarin snel met 0-3 achter, maar wist zich opnieuw terug te knokken en trok de wedstrijd met 15-9 naar zich toe.

Abdelaziz, topscorer met 32 punten, was zeer te spreken over het optreden van Oranje. "Dit is echt geweldig”, zei de aanvoerder voor de camera van Ziggo Sport. "In de eerste twee sets hadden we het heel moeilijk. De service liep niet. Na deze twee sets ging het lopen. We zijn blijven knokken, niemand gaf op. We waren echt een team vandaag.”