FOK! Wat een weer: 29 augustus, wat zon en bewolking

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Moi'n!

En zijn we al een beetje gewend aan de koelere temperaturen? Ik zelf kan er geen genoeg van krijgen. In de nacht frisheid door het open raam en overdag dusdanig dat je nog wat kan ondernemen, neerslag is er immers ook niet gevallen. 

Wat mij erg is opgevallen zijn de minimumtemperaturen, deze varieerde van 6.9 graden in Groningen tot 16.7 graden in Lauwersoog, slechts 40 kilometer verderop. Een groot deel van het oosten zat ook met ongeveer 7 graden aan de frisse kant. Aan de kust was het met ruim 10 graden warmer. En als we het dan toch over warmte hebben, de maximumtemperatuur lag tussen de 20 en 24 graden. 

Pas in de namiddag zag ik de zon voor het eerst, terwijl er vanuit het noorden weer dicht trekt. Hierbij zal het ook wat regenen. Maar dat is morgenochtend pas. Vannacht zal het droog blijven met een temperatuur van 10 graden in het binnenland tot 15 aan de kust.

Dan de bewolking waar ik het eerder over had, dat breidt uit en daarmee ook de neerslagkans. Echter geldt dit enkel voor het noorden, het zuiden blijft gevrijwaard van neerslag. Tegen het eind van de middag trekt de bewolking op en klaart het op. Dan is ook daar de zon nog te zien.

De zon blijft in de avond ook nog lekker hangen bij een maximumtemperatuur van 19 graden op de wadden tot 23 graden in het zuidoosten. De noordelijke wind is weinig van betekenis. De komende dagen blijven we dit weerbeeld houden qua temperatuur en zon, het zal hooguit 1 of 2 graden verschillen. Ook de bewolking zal een kwestie van komen en gaan zijn. Echte neerslag kunnen we volgende week pas verwachten. Maar meer daarover lees je tegen die tijd. 

Tot later!

 

Zonsondergang Almere (Foto: Spylacopa_68)
Dit is één van de vele zonsondergangen van deze zomer. De plaats van gebeuren is Almere. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!