Axelsen nieuwe wereldkampioen badminton, Yamaguchi opnieuw de beste bij de vrouwen

Deze week waren de WK badminton in Tokio. Bij de mannen ging de winst naar Viktor Axelsen. De Deense nummer één van de wereld verloor in het toernooi geen game en was in de finale ook oppermachtig, bij de vrouwen ging de winst naar de Japanse Akane Yamaguchi.

Enkelspel mannen
Viktor Axelsen heeft met overtuiging de wereldtitel in het mannen enkelspel gewonnen. De Deense nummer één van de wereld en olympisch kampioen stond het hele toernooi geen game af, en ook in de finale was Axelsen oppermachtig tegen Thai Kunlavut Vitidsar. De drievoudige wereldkampioen bij de junioren verloor de eerste game kansloos, maar kon in de tweede game meer tegenstand bieden. Dat was alleen niet voldoende om een derde af te dwingen en ging voor de tweede keer de wereldtitel naar Axelsen: 21-5, 21-16.

Enkelspel vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst ook naar de nummer één van de wereld. Akane Yamaguchi was in de finale tegen olympische kampioene Chen Yu Fei te sterk. Yamaguchi won de eerste game van de Chinese, waarna Chen de tweede game won. Maar in de derde en beslissende game nam Yamaguchi voor eigen publiek al snel afstand van de Chinese en zou haar tweede wereldtitel pakken op rij.

Dubbel mannen
Het mannendubbelspel werd voor het eerst gewonnen door Aaron Chia en Soh Wooi Yik. Het duo uit Maleisië was in de finale met 21-19, 21-14 Mohammad Ahsan en Hendra Setiawan, die al driewereldtitels veroverde in het dubbelspel.

Dubbel vrouwen
In het dubbelspel bij de vrouwen ging het goud naar de favorieten Chen Qing Chen en Jia Yi Fan. Het Chinese koppel en nummer één van de wereld waren in twee games te sterk voor het Zuid-Koreaanse koppel Kim So Yeong en Kong Hee Yong: 22-20, 21-14.

Mixed dubbel
Ook in het mixeddubbel was er succes voor China. Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong wonnen in twee games van de thuisspelers Watanabe en Arisa Higashino met met 21-13, 21-16.