Treinverkeer Noord-Holland plat door staking: zoek alternatief

De Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben voor morgen opnieuw een staking aangekondigd. Het is de derde actiedag van de aangekondigde estafettestaking. Morgen rijden er de hele dag helaas vrijwel geen treinen in het grootste deel van de provincie Noord-Holland.

Een woordvoerder van de NS: "We adviseren reizigers van, naar en binnen deze regio alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen en kort voor vertrek de Reisplanner te raadplegen. Alternatief busvervoer is niet mogelijk. NS vindt het buitengewoon vervelend voor reizigers die hiermee te maken krijgen."

Langere reistijden, vaker overstappen
De woordvoerder: "Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, rijden we treinen van en naar station Voorhout, Almere Oostvaarders, Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal. Toch heeft deze staking ook gevolgen op het treinverkeer in de rest van het land. Het stakingsgebied is namelijk nauw verweven met onze dienstregeling en dat maakt dat ook in de rest van het land reizigers hinder ondervinden van de staking. Dit betekent dat reizigers landelijk rekening moeten houden met langere reistijden en vaker overstappen."

Schiphol
Station Schiphol Airport blijft tijdens deze actiedag voor noodzakelijke reizen bereikbaar. Er is beperkt treinverkeer tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport (als dat mogelijk is ) gebruik te maken van alternatief vervoer.

Internationaal
Ook internationale treinreizigers ondervinden morgen hinder van de staking. De Intercity tussen Brussel en Amsterdam - rijdt tussen Rotterdam en Brussel en rijdt minder vaak dan reizigers gewend zijn. De ICE naar Frankfurt rijdt morgen drie keer vanuit Amsterdam. De IC Berlijn rijdt in Duitsland tot Bad Bentheim. De Nightjet vanuit Wenen rijdt morgen niet verder dan Keulen en de Nightjet vanuit Zurich niet verder dan Frankfurt. Thalys en Eurostar rijden niet.

Cao-gesprekken
De woordvoerder: "We begrijpen de zorgen van onze collega's over de financiële situatie en werk-privé balans heel goed. De waardering voor onze collega's in een voor ieder onzekere tijd willen we daarom graag terug laten komen in de nieuwe cao. Tegelijkertijd hebben we als bedrijf te maken met krappe arbeidsmarkt, stijgende prijzen en achterblijvende reizigersaantallen. We zien voldoende aanknopingspunten om het gesprek te hervatten voor een goede cao voor onze collega's en praten hier graag over verder met de vakbonden."


Ook morgen is de stakingsregeling van kracht. Klik hier voor meer informatie.