Lawson wint sprintrace F2 op Spa, Drugovich doet goede zaken

Een dag na zijn debuut in een vrije training in de Formule 1 heeft Liam Lawson op het circuit van Spa-Francorchamps de sprintrace in de Formule 2 aldaar gewonnen. In een prima race was hij min of meer van start tot finish de sterkste.

Poleposition was voor Ralph Boschung, voor Jehan Daruvala, maar de Indiër kampte op weg naar de grid met een probleem en kon niet starten. Zo vertrok Theo Pourchaire met Richard Verschoor vanaf rij twee, voor Liam Lawson, David Beckmann, Jack Doohan en Logan Sargeant, die dus allemaal wel één plek opschoven.

Bij de start behield Boschung de leiding, terwijl Lawson heerlijk vertrok en aanschoof op de tweede plek, voor Verschoor, Jack Doohan, Pourchaire en Felipe Drugovich. Op Kemmel slipstreamde Lawson zich in rap tempo langs Boschung naar de leiding, terwijl Doohan even later voorbij Verschoor naar de derde plek reed.

Op grofweg tweederde van de race verloor Logan Sargeant de controle over zijn auto, waarna hij bij het uitkomen van Pouhon hard in de banden klapte - hij was wel in orde en de safety car betrad de baan. Een paar mannen, aangevoerd door Drugovich, kwamen binnen om nieuwe, zachte banden te halen, een gok met nog vier raceronden te gaan.

Bij de herstart reden Lawson, Boschung, Doohan en Verschoor voorop, Drugovich voerde de mannen op zachte banden aan op plek twaalf. De Braziliaanse kampioenschapsleider reed op zijn véél betere banden rap naar voren en ging in de slotronde langs Verschoor naar plek vier. Lawson reed naar de winst, voor Doohan, die Boschung naar plek drie verwees, voor Drugovich, Verschoor en Pourchaire.