Uitslag Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam heeft voor het eerst dit Eredivisie-seizoen een wedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Maurice Steijn won zaterdag met 0-1 van Go Ahead Eagles, dat nog altijd wacht op het eerste punt.

Go Ahead Eagles begon goed aan de wedstrijd. Bobby Adekanye was al na een minuut dicht bij de 1-0, maar Sparta-keeper Nick Olij kon op tijd ingrijpen. Daarna nam Sparta het wat over en na achttien minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong via Tobias Lauritsen, die van dichtbij raak schoot.

In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles vrij snel met tien man te staan nadat Rashaan Fernandes met rood van het veld werd gestuurd na een kopstootbeweging. De thuisploeg probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet meer tot scoren en nam Sparta de drie punten mee naar Rotterdam. Go Ahead Eagles blijft daardoor nog altijd op nul punten staan.