Volleyballers openen WK in Slovenië met eenvoudige zege op Egypte

De Nederlandse volleyballers zijn het wereldkampioenschap in de Sloveense hoofdstad Ljubljana zaterdag succesvol begonnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza was in drie sets te sterk voor Egypte. De setstanden waren 25-17, 25-22 en 25-16.

Nederland, de nummer dertien van de wereldranglijst, maakte een wisselvallige indruk tegen Egypte. Na een sterke eerste set, was het niveau in set twee een stuk minder. Egypte kreeg in die set mogelijkheden en draaide een 6-11-achterstand om in een 16-15-voorsprong. De volleyballers hadden een tandje bijgezet en trok de set alsnog naar zich toe: 25-22.

In de derde set had Nederland weinig problemen met Egypte. Het Afrikaanse land is de enige tegenstander in de groepsfase die onder Nederland staat op de wereldranglijst. "Met 3-0 beginnen is altijd lekker. We waren nog niet op ons best, maar de winst is het belangrijkste", vertelde Nimir Abdelaziz, met 21 punten topscorer bij Oranje. "De start is perfect, maar nu komen er twee moeilijke duels aan."

Maandag neemt Oranje het op tegen Argentinië en twee dagen later is Iran de tegenstander in de laatste groepswedstrijd. De beste twee ploegen uit de zes poules plaatsen zich, net als de vier beste nummers drie, voor de knock-outfase. De wedstrijden van Oranje zijn te zien bij Ziggo Sport.