Perez nipt sneller dan Verstappen in België

Sergio Perez heeft de snelste tijd gereden in de derde vrije training voor de Grand Prix van België. De Mexicaan was met de Red Bull met een tijd van 1.45,047 nipt sneller dan teamgenoot Max Verstappen. Carlos Sainz was met de Ferrari de nummer drie, maar wel op zeven tienden achterstand.

Het duurde even voordat er serieuze tijden op de borden kwamen, maar na twintig minuten leidden de Alfa Romeo's van Guanyu Zhou en Valtteri Bottas. Daarna werden de tijden rap sneller en was het Verstappen die met een 1.45,4 iedereen op een ruime achterstand zette. In de slotfase was er een rode vlag omdat Charles Leclerc met zijn Ferrari het grind in ging en even de bandenstapels raakte. De Monegask kon nog wel de pits bereiken.

Verstappen klokte op de vlag een tijd van 1.45,1 maar teamgenoot Perez dook er nog onder door. Naast dit duo bleven alleen Sainz en Lando Norris onder de grens van de 1.46 minuten. Opvallend was dat Sebastian Vettel zijn Aston Martin op plek acht neerzette, terwijl Mick Schumacher door problemen met de Haas maar zes rondjes reed en als laatste eindigde.