Verstappen snelste op eerste dag in Spa

Max Verstappen is goed begonnen aan de tweede helft van het Formule 1-seizoen. De Nederlander noteerde met een tijd van 1.45,507 de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van België, terwijl hij in de eerste sessie nog de derde tijd had laten noteren.

De eerste sessie begon met een vochtige baan die al snel opdroogde. Verstappen liet meteen zien snel te zijn, maar in de tweede helft van de sessie kwamen de Ferrari's op hun nieuwe rubber naar voren, waarbij Carlos Sainz teamgenoot Charles Leclerc en Verstappen voorbleef. Minder vergingen het Esteban Ocon en Valtteri Bottas die door motorische problemen maar enkele rondjes reden. Kevin Magnussen parkeerde met een kwartier te gaan zijn Haas met problemen langs de baan waarna een rode vlag volgde. Vanwege lichte regen werden de tijden niet meer aangescherpt.

In de tweede sessie begon het opnieuw nat, maar nadat het asfalt droog was zette Verstappen halverwege de sessie een tijd neer die acht tienden sneller was dan nummer twee Leclerc en Lando Norris die verrassend derde werd. De baan werd daarna al snel weer vochtiger, waardoor verbetering van de tijden er niet meer in zat.

Voor de race zal de grid nog flink opgeschud gaan worden, want Verstappen, Leclerc, Norris, Bottas, Mick Schumacher en Ocon hebben inmiddels gridstraffen ontvangen vanwege het wisselen van motoronderdelen en versnellingsbakken.