Audi debuteert in 2026 in Formule 1

Audi zal vanaf 2026 de Formule 1 gaan betreden als motorleverancier, zo heeft het Duitse merk vanuit België bekendgemaakt. Daar staat dit weekend de Grand Prix op het programma. De verwachting is dat op een later moment de samenwerking met Sauber publiekelijk zal worden gemaakt.

Moederbedrijf Volkswagen hintte in het verleden al meermaals op een entree in de Formule 1, maar telkens werd de boot afgehouden. Nu het motorreglement voor 2026 eindelijk bekend is gemaakt heeft Audi als eerste VW-merk toegehapt. Voor de Duitsers is de reden om in te stappen het verdwijnen van de MGU-H en het belangrijker worden van de elektrische componenten die met 544 paardenkrachten de helft van het vermogen moeten gaan leveren. De verbrandingsmotor doet de rest en zal moeten draaien op meer milieuvriendelijke brandstof.

Audi was in het verleden succesvol in de rallysport, op Le Mans en de DTM. De laatste jaren was het merk onder meer actief in de Formule E en de Dakar Rally. Een terugkeer op Le Mans is vanwege de Formule 1 van de baan. Naar verwachting zal Porsche binnenkort ook de sprong naar de koningsklasse van de autosport wagen, met een partnerschap met Red Bull Racing.

Submitter:  Bron: https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/audi-enters-formula-1-14876